Numele lui este Constantin Cozma dar toată lumea îl știe de „Titi”. S-a născut într-o comună de lângă Vaslui, pe 5 iunie 1949. În același an, tatăl său s-a mutat cu serviciul la Tg. Neamț iar copilul a stat mai mult pe la bunici. În casă la bunici se făceau clăci și șezători iar bunica cânta melodii foarte frumoase împreună cu femeile de vârsta ei. Probabil că de atunci a prins dragostea și darul de a cânta. Peste ani a trebuit să meargă la școală, finalizând un Liceu pedagogic și o Scoală de artă populară, care au pus baza pregătirii generale și profesionale a artistului interpret.
Timp de 10 ani a fost solist la renumita orchestră și a avut ocazia să cunoască personal pe unii din marii artişti ai scenei românesti, artiști care colaborau cu „Cernegura”. A cutreierat prin majoritatea satelelor Neamțului, acolo unde orchestra avea spectacole, transmițând spectatorilor dragostea de cântec și de frumos. Ceea ce culegea de la unii, dădea prin mesajul său transmis de cântec, la alții. Vorba românească: „De la lume adunate și iarăși la lume date”.
Ieșirea la pensie nu a însemnat sfârșitul activității pentru Titi Cozma, ci un nou început. Susținut moral și încurajat permanent de mine, a scris o carte cu amintiri și poezii populare pe care am avut onoarea să o redactez și a colaborat cu materiale folclorice la una dintre puținele culegeri de folclor nemţean, „De la Piatra Neamț pe vale”, autori Ghiță Dandu și Delia Irimie Stoian, apărută în anul 2022 la Editura Hoffman.
În acest an, Titi Cozma împlineşte 76 de ani. Îi dorim cât mai mulţi ani sănătoși, în slujba folclorului zonal şi alături de noi!