sâmbătă, mai 18
Motto: „Şi Moldova nasc oameni”, Miron Costin
Motto: „Şi Moldova nasc oameni”, Miron Costin

E 12 martie și noi am omagiat femeia ? Ei, și ce? E o dată anume când gândurile noastre se îndreaptă cu iubire spre mame, soții, iubite, prietene? Femeia nu-și ia liber niciodată, nu abdică de la menirea ei de ocrotitoare și  sprijinitoare a familiei, atentă la toate nevoile și dorințele celorlalți.

Umărul ei, pe care se poate plânge sau se caută consolarea și afecțiunea este acolo, în mijlocul alor săi. De unde  izvorăște puterea ei interioară, care inspiră și ghidează? Împreună cu jumătatea sa, ia deciziile cele mai corecte, iar  încrederea în Domnul și rugăciunile sunt sincere și stăruitoare.

Ea, femeia, știe că rugăciunea mamei pentru pruncii săi are o mare putere și chiar întâietate în fața Celui de Sus. Uneori este cicălitoare: ”fă-ți pantofii; fă-ți tema la mate; închide televizorul, că-l arunc pe geam ;plimbă-te, nu mai sta pe telefon; învață, ca să nu ajungi la oi; cât a luat Popescu la bac, tu de ce nu ai putut?”, dar mesajul ei, în acele momente, este receptat pe jumătate.  Toate cuvintele mamei sunt defensive și pline de iubire dar, mai ales în adolescență, tinerii nu realizează câtă greutate are vocea critică a mamei.  După acest preambul, a urmat, recitalul corului liceului, „Allegria”, dirijat de prof. Teodora Harton. Să le urăm succes coriștilor la olimpiada de muzică. Și partea cea mai așteptată de public a fost recitalul trupei ” Eu cred”.

Atât de emoționant și de efervescent a fost concertul lor , încât mult timp de acum încolo ne vom gândi la bucuria  cu care au venit la Borca și pe care ne-au transmis-o, la deschiderea pe care o au față de spectatori. Repertoriul lor este ales cu grijă ,  am văzut că pentru ei este important mesajul care ajunge la inima ascultătorilor. Cosmin Caia, Ionuț Coșerariu, Răzvan Tanislav, Matei Mihăilă, micuțul David Ichim au cântat solo, iar  veteranii Elena Ropotoaia și Marius Coșerariu ne-au făcut să cântăm cu ei.Am constatat că mi se înroșiseră palmele de la aplauze. Ne-am făcut declarații, cum că prietenia noastră va dura până ce moartea ne va despărți.

Pentru că de trei ani aceste întâlniri au și scopul de a prezenta cadrele didactice altfel decât le știm, au urmat prezentările a patru cadre didactice: prof. Marcela Bondar, cântăreață, compozitoare, textieră și dirijoare, secretara Cătălina Cajban, care cochetează cu scrisul, prof. Andreea Tănase, pictoriță în timpul liber și prof. de religie Iulian Tănase, care, cu o voce de înger, a cântat o priceasnă dedicată mamei.

Artistul arte-vizuale Ovidiu Muraru, care trăiește în Cluj, dar care a rămas cu sufletul la Borca, a transmis un mesaj de dragoste și recunoștință doamnelor profesor.  Printre altele a spus: ”Vă mulţumesc pentru devotamentul și pasiunea cu care m-ați îndrumat și format pe mine, cel de ieri, pentru a fi ce sunt azi”. Azi a plouat ca în Macondo, dar sufletele noastre au trăit sublimul unor clipe pe care nu le vom uita. Multumim, Marius Coșerariu & co, pentru toate trăirile pe care le-am experimentat ascultându-vă!

      Iolanda Lupescu

Share.

Leave A Reply