O impresionantă poveste de viață ne-a relatat domnișoara profesoară Aflorei Elena într-un număr anterior al revistei. Povestea sa, povestea unei femei moderne, înainte ca semnatica acestei sintagme să-și fi revelat pe deplin semnificația, a unei doamne a limbii și literaturii române, pe care a slujit-o cu credință și responsabilitate la Școala Ceahlău timp de 46 de ani și a unui intelectual în sensul regăsit în scrierile lui Slavici, cel care dobândește învățătură și se întoarce în satul natal pentru a o împărtăși și schimba în bine oameni și mentalități, dezvăluie o persoană exigentă, demnă și extrem de corectă. Rezilientă, a învățat să fie propriul său avocat, apărându-și neobosită principiile, credința, educația, familia.
Neobosită, a îndrumat cu aceeași dragoste generații de copii ai satului, pe care îi întâlnește cu drag și acum, schimbând îmbrățișări și cuvinte frumoase. Pentru că, înainte de toate, domnișoara profesoară se distinge printr-un rafinament și o eleganță a discursului, eleganța fiind, de altfel, cuvântul care o definește în toate. Cu aceeași eleganță a răspuns provocării revistei „Ecoul Munților”, încântându-ne cu evocările Domniei Sale, cărora le apreciem stilul desăvărșit și naturalețea limbajului.
Cristina CHIRILĂ
Un comentariu
Mi-a fost profesor jumătate de an. La finalul fiecărei ore ne povestea întâmplările dintr-o carte dar numai până la jumătate și după ne chinuiam să găsim cartea să vedem ce s-a întâmplat. Nu vad un mod mai eficient de a îndruma copiii să citească. Un profesor extraordinar.