Ultima zi a manifestărilor dedicate celor 70 de ani de la înființarea Liceului ”Mihail Sadoveanu” Borca a dovedit, dacă mai era nevoie de dovezi, că profesorii acestui liceu nu sunt numai foarte buni pedagogi, ci și oameni care iubesc cultura și tradițiile. Spectacolul care s-a desfășurat în sala Căminului Cultural, gândit și pus în aplicare în cele mai mici amănunte, ne-a arătat nouă, spectatorilor, ce copiii talentați avem, cât efort au depus și ei și profesorii lor, ca sărbătoarea să fie reușită. Organizatoarele acestui spectacol sunt profesoarele Teodora Candrea, Alina Budăi, Tedora Harton- Mălinescu, bibliotecara Despina Gheorghiu, profesorul Florin Popescu . Informaticianul Petru Bordianu și prof. director Ștefan Sabie au realizat o prezentare power- point cu dascălii și elevii trecuți la Domnul și cu citate din articolele pe care actualii și foștii elevi le-au scris ca să omagieze liceul. Revista liceului a avut o apariție aparte, dedicată exclusiv acestui eveniment. Au evoluat pe scenă trupele de dansuri populare instruite de prof. Mitică Bălăceanu și Alina și Marius Budăi, mai precis, ”Codrii Stânișoarei” și ”Izvoarele Borcutului junior”, corurile ”Allegria” și ”Allegria junior” dirijate de profesoara Teodora Harton- Mălinescu, grupul vocal ” Florile Stânișoarei” dirijat de profesoara Marcela Bondar, grupul vocal instrumental al Clubului eco- turistic ” Floare de colț”.
Toți artiștii, mai mari sau mai mici, ne-au transmis bucuria și entuziasmul lor. Se vedea pe chipurile lor că le place ceea ce fac. Organizatorilor li se citea oboseala pe fețe, dar mai puteau să zâmbească ,să se bucure de bucuria noastră. Copiii și mulți dintre spectatori au purtat frumoase costume populare. Din prima promoție a liceului, cea din 1953, a fost prezentă învățătoarea Ileana Olariu. Directorul liceului, prof. Vasile Amariei, a avut cele mai frumoase discursuri, inspirate de acest eveniment. Un fapt amuzant, numea spectacolul, sub impresia emoțiilor, ”emisiune” și avea dreptate : chiar merita să fie televizat.
La sfârșit s-au oferit diplome de excelență foștilor profesori ,învățători și educatoare, fostului personal auxiliar, preoților, șefului de post, doctorului de familie, primarului comunei, directorilor de școli de pe Valea Muntelui, inspectoarei generale. Un ” La mulți ani” din toată inima și un festin cu sarmale de post și plăcinte aduse de profesorii Bogdan și Paul Scripcaru (multumim doamnei Scripcaru) au încheiat ziua. Marea actriță Leopoldina Bălănuță spunea că la începutul anului 1990 s-a dus în Republica Moldova cu un spectacol de poezie. Era ziua lui Eminescu. A recitat pe platforma unui camion, că satul în care nimerise nu avea scenă. La sfârșit, o bătrână i-a spus: ”Doamna artistă, a fost mai frumos ca la Înviere !”. Dar chiar așa! La Borca, spectacolul omagial ”a fost mai frumos ca la Înviere”.