luni, mai 20
Motto: „Şi Moldova nasc oameni”, Miron Costin
Motto: „Şi Moldova nasc oameni”, Miron Costin

Un grup de tineri din comuna Poiana Teiului (și nu numai), pasionaţi de sportul rege (fotbalul) au readus la viaţă o echipă de tradiţie din fotbalul nemţean. Această echipă frumoasă pe numele ei AS Teiul Poiana Teiului a reaprins dorinţa de a se juca fotbal şi pe Valea Muntelui. În componenţa echipei sunt jucători din toate comunele de pe Valea Muntelui, chiar si din alte părţi a judeţului. Meciurile de acasă se dispută pe terenul de fotbal comunal din Poiana Teiului, în fiecare duminică de la ora 11, unde speră să fie susţinută de câţi mai mulţi suporteri.

În anul competiţional 2022-2023 aceasta echipă vrea să acumuleze cât mai multă  experienţă, să practice un fotbal plăcut, ca în următorii ani să se poată lupta pentru primele locuri. În acest moment echipa de fotbal AS Teiul Poiana Teiului, activează in Liga a IV-a sau Judeţeană, cum mai este denumită. Această ligă este formată din 16 echipe din tot judeţul. După primele 13 etape echipa AS Teiul Poiana Teiului se află pe locul 7 acumulând 22 puncte dintr-un total de 39. În aceste 13 etape echipa de fotbal a acumulat 7 victorii, o remiză şi 5 înfrângeri, având un golaveraj pozitiv de 47-36.

Suntem bucuroşi că după aceste etape putem să dăm si golgheterul campionatului cu 26 de reuşite. Sperăm ca şi la finalul campionatului această echipă să poată oferi golgheterul ligii. Mai sunt 2 etape de jucat din acest tur de campionat și apoi intrăm într-o meritată „vacanţă”. În aceste 2 etape, una acasă, una în deplasare întâlnim unele din cele mai bune echipe din campionat: CSM Roman și Victoria Horia, care este pe primul loc cu 12 victorii şi o singură înfrângere având cea mai bună apărare cu 9 goluri primite. Sperăm ca după aceste două etape să putem accede mai sus în clasament sau măcar să rămânem pe acelaşi loc.

 

Profesor de sport și fotbalist activ Radu URSU

Share.

Leave A Reply