vineri, octombrie 18
Motto: „Şi Moldova nasc oameni”, Miron Costin
Motto: „Şi Moldova nasc oameni”, Miron Costin

Acum doi ani trecea în eternitate fostul fotbalist al clubului Ceahlăul, jucător cu multe meciuri jucate la nivelul primei Divizii a țării.

Născut la 19 noiembrie 1965, în comuna Tarcău, județul Neamț, Simion  Mironaș, a fost fotbalist (fundaș) de Divizia A (187 de meciuri, 33 goluri), unde a debutat pe 25 august 1991, în meciul F.C. Brașov vs. F.C Argeș, ca jucător al piteștenilor. A mai evoluat, în prima Ligă, la Gloria Bistrița și Dinamo București. Ultimul meci la nivel de primă divizie a fost Gloria Bistrița vs. F.C. Național.

La nivel internațional, a disputat două meciuri de Cupa Cupelor (cu Dinamo) și 7 meciuri de Cupa UEFA (în tricoul Gloriei Bistrița).

În fotbal, Simion Mironaș a jucat pentru prima oară, junior fiind, la Ceahlăul Piatra-Neamț, în Divizia B. La același nivel, a mai evoluat pentru formațiile Minerul Vatra Dornei, CSM Suceava, Steaua Mizil, Unirea Dej, Olimpia Satu Mare.

A jucat, cumulând 5 meciuri, și în campionatul maghiar, la Bekecsaba.

Ca o curiozitate, Simion Mironaș a reușit performanța, demnă de Cartea recordurilor, de a juca în cadrul aceleiași etape la două cluburi diferite, în două meciuri distincte. Pe primul, sub culorile Gloriei Bistrița, imediat fiind transferat la Dinamo. Cum bucureștenii își amânaseră jocul din acea etapă, pentru a se pregăti mai intens în vederea unui joc din cupele europene,  Simion a ajuns să se afle în formula lui Dinamo la momentul jucării partidei amânate a roș-albilor.

Valentin Andrei

Share.

Leave A Reply