sâmbătă, mai 18
Motto: „Şi Moldova nasc oameni”, Miron Costin
Motto: „Şi Moldova nasc oameni”, Miron Costin

De la Liceul „Mihail Sadoveanu” Borca au plecat spre marea performanță foarte mulţi elevi în multe ramuri ale societății. Şi spre sport au plecat mulţi elevi ai liceului, care au reprezentat comuna Borca, România cu cinste şi iată două dintre fostele eleve ale liceului care sunt astfel mândre reprezentante ale noastre:  Bianca Mîrcă-Cherecheși și Andreea Năstase, handbaliste la CSM Cetate Deva.

Sunt două jucătoare descoperite de domnul profesor Cornel Andrici de pe vremea când activa ca profesor de sport la Liceul „Mihail Sadoveanu” Borca, fetele fiind încurajate spre marea performanță, trecând la junioarele clubului CS Marta Baia Mare, făcând pasul la senioarele cluburilor Minaur Baia Mare, CSU Oradea, Crișul Chişinău Criş, unde au reușit să promoveze în „Liga florilor” cu micuța echipa de pe malul Crișului. Actualmente fetele sunt sub contract cu echipa din Deva, o echipă cu ștate vechi pe prima scenă a handbalului românesc.

Le dorim succes, în continuare, să reprezinte liceul și comuna noastră!

Ticuţă MÎRCĂ

 

În calitate de director am susținut ori de câte ori am avut ocazia că școala din Borca a constituit o rampă de lansare pentru un număr impresionant de personalități marcante în diverse domenii ale vieții sociale. De asemenea, am combătut mereu, cu exemple, falsa idee că liceul ar fi dat personalități doar în perioada deceniilor 6-7-8 și mai puțin în perioada post-decembristă, personalități de referință în variate domenii, poate mai puțin mediatizate (deocamdată!), fiind absolvenți mai tineri ai școlii noastre.

Acum am bucuria și onoarea să transmit mulțumiri publice către două sportive profesioniste care au plecat de la școala din Borca și care sunt și vor fi mereu ambasadoare ale ”Liceului dintre stele”: Andreea Nastasă și Bianca Mîrcă (căs. Cherecheși).

Născute în comuna Borca, înainte de plecarea de la școala noastră spre marea performanță în sport, în anul 2011, cele două sportive au dus cu cinste numele liceului în diverse competiții de handbal la nivel județean sau zonal, sub coordonarea profesorului de educație fizică și sport Cornel Andrici.

  În prezent poartă cu ele numele liceului și al comunei Borca la un nivel mai înalt și, pentru aceasta le mulțumim, le urăm mult succes în cariera sportivă și în viața personală și le asigurăm de întreaga noastră recunoștință.

 

Vasile AMARIEI, Director al Liceului ”Mihail Sadoveanu” – Borca

Share.

Leave A Reply