duminică, septembrie 8
Motto: „Şi Moldova nasc oameni”, Miron Costin
Motto: „Şi Moldova nasc oameni”, Miron Costin

Se spune că oamenii ce încearcă să realizeze ceva prin muncă, trebuie sprijiniți și ajutați. A trecut mai mult de un an de când, în Bicaz, un tânăr, Petrescu Sebastian Vasile, cu buzunarele pline de speranță şi cu un vis mare a deschis o sală unde predă o ramură a artelor marțiale ce este un mix între tradițional și modern: kenshinkan. A atras imediat o mulțime de copilași, dar și de tineri, care sub îndrumarea sa pășesc pe acest drum frumos al disciplinei, al competițiilor, al respectului ce îl presupune un sport.

În august anul trecut a inițiat o tabără de sport la Sulina, care a fost tot o reușită,  datorită inițiativei, ideilor și implicării sale. În octombrie, s-a încumetat să organizeze o competiție la Bicaz, unde au participat atleți din țară, pe diverse ramuri de arte marțiale,

Luna decembrie, luna  cadourilor și a bucuriei, nu a putut trece prin sala Școlii Gimnaziale „Regina Maria” din Bicaz, loc unde își desfășoară de două ori pe săptămână antrenamentele, fără să aducă o mare  bucurie elevilor săi.

Pe 22 decembrie, la ultimul antrenament, înainte de venirea oficială a Moșului, a avut loc un mini concert de colinde cântate de sportivii lui. La sfârşitul manifestării și-a făcut intrarea un  Moș Crăciun  destul de sportiv, care după șpagatul executat aproape perfect, a dăruit pachețele cu dulciuri spre bucuria celor mici.

Ana Maria GĂINĂ

 

Share.

Leave A Reply