Lipii de casă, la tigaie
Mod de preparare: Într-un bol, cernem făina. Facem o adâncitură în mijloc și adăugăm apa, sarea și uleiul. Frământăm bine, bine, până când obținem un aluat moale și omogen. Acoperim cu un prosop la dospit aprox. 30 minute. Împărțim aluatul în 12 bucăți egale pe care le întindem în foi subțiri. Coacem lipiile într-o tigaie încinsă, fără ulei, pe ambele părți (1-2 minute pe fiecare parte), până când se rumenesc frumos.
Borș de sfeclă rosie
Mod de preparare: Curățați sfecla de coajă și dați-o pe răzătoare sau tăiați cuburi mici. Puneți borșul la fiert 15 minute împreună cu sfeclă rasă/cuburi.
Cartofii tăiați cuburi se pun la fiert într-o oală mare cu 2 litri de apă, apoi restul de legume tăiate cuburi şi ceapă călită. Când au fiert, se adaugă borșul cu sfecla, sare după gust. Serviți fierbinte cu pătrunjel tăiat mărunt!
Marcela GLĂVAN