luni, septembrie 16
Motto: „Şi Moldova nasc oameni”, Miron Costin
Motto: „Şi Moldova nasc oameni”, Miron Costin

22-28 iulie 2024, săptămâna în care noi, copiii, am fost prioritari în Tabăra și Festivalul Național de Creație și Interpretare-Concurs “DĂM FOLK” de la Bicazul Ardelean.

Mă numesc Ciucanu Geanina, iar a IX-a ediție a taberei a fost pentru mine cea de a doua prezență în acest cadru, unde atmosfera este una de poveste.  În prima zi, am fost întâmpinați cu căldură de organizatori și participanți. Atmosfera a fost prietenoasă și deschisă, fiecare dintre noi fiind încurajat să își împărtășească povestea și pasiunea pentru muzica folk. După masa de prânz și timpul liber pe care l-am primit pentru acomodare, a urmat un minunat prim spectacol în aer liber.

A doua zi, marți, s-a spus că ar fi fost cea mai obositoare ținând cont de programul încărcat, de drumeții și de căldura apăsătoare, însă nu am lăsat aceste “obstacole” să ne răpească din extaz. După deplasarea taberei pe traseul Bicaz-Durău-Hangu și programele artistice susținute, am dat folk în “Țara Hangului”, deplasându-ne ușor spre comuna Grințieș, unde ne aștepta o adevărată surpriză, concert în aer liber susținut de artistul Walter Ghicolescu, sub genericul “Dăm Folk la Muzeu”. A fost o experiența de milioane!

Miercuri, a treia zi, a fost mai lejer. După plimbarea cu vaporul, vizitarea Centrului de informare Turistică de la Izvorul Muntelui și pauza de relaxare, ne-am bucurat de concertul extraordinar susținut de EMERIC IMRE Trio și ANDREI PĂUNESCU.

Joi, ne-am minunat de frumusețea Lacului cu lebede de la Pângărați și a Mănăstirii Pângărați, după care am vizionat un film la Căminul Cultural Pângărați Castel (surpriza organizata de domnul Bucalau Andrei Sebastian și doamna Carmen Ionela Muraru). Spectacolul din seara respectivă a fost susținut de Grupul “Lyra” și Adrian Beznă.

Vineri, emoțiile au fost la cote maxime pentru toți participanții din cadrul Concursului de Creație și Interpretare – “Dăm Folk”, iar seara ne-au încântat dragii Corina și George Nica, respectiv Cătălin Stepa și Ionuț Argint.

Sâmbătă, ne-am pregătit ușor, ușor pentru festivitatea de premiere, unde ne-am bucurat cu toții de reușita Grupului “ARIPI DE FOLK” ROZNOV (Trofeul festivalului) și de ultimul concert al ediției a IX-a, susținut de Ionuț Coșerariu, Grupul Folk “Eu Cred” și Trupa TVA.

Duminică a fost o zi tristă pentru majoritatea. Ne-am luat rămas bun unii de la alții și ne-am promis ca ne vom revedea cu MAI multă voioșie în ediția cu numărul X a Taberei și Festivalul Național de Creație și Interpretare-Concurs “DĂM FOLK”.

Tabăra folk nu a fost doar despre muzică, ci și despre prietenie și dezvoltare personală. Am plecat de acolo cu o inimă plină de amintiri frumoase, cu noi abilități muzicale și cu dorința de a continua să explorez și să împărtășesc frumusețea muzicii folk. Această experiență mi-a reamintit cât de puternică poate fi arta în a ne aduce împreună și în a ne oferi un sens mai profund al identității și comunității.

Numeroase mulțumiri domnului Marius Mihai Coșerariu, președintele Asociației Culturale “EU CRED”, stimatelor doamne Elena Ropotoaia și Dorina Mucenicu, și tuturor persoanelor care ne-au fost alături și au contribuit la formarea tuturor amintirilor de neuitat din cadrul taberei!

DĂM FOLK!

Geanina Ciucanu

Share.

Leave A Reply