Motto: „Viața este prea scurtă pentru a spune Nu tortului!”
(autor necunoscut)
Născută pe plaiurile tulgheșene într-o familie numeroasă și unită, cu o mamă gospodină desăvârșită care gătea mereu fel de fel de bunătăți, protagonista noastră de astăzi, Roxana Arsinte, a dezvoltat și ea o pasiune pentru a crea dulciuri.
Din copilărie se simțea atrasă de acest univers al bunătăților. Alături de sora mai mare își ajutau mama în prepararea diferitelor deserturi, iar cu trecerea anilor au început să gătească singure încercând tot felul de rețete. Cu nostalgie își amintește că pe la 10 ani a preparat primul ei tort din biscuiți decorat cu frișcă și jeleuri, dar ne povestește că arată foarte bine în schimb era foarte tare, pe atunci nu cunoștea micile secrete.
Anii au trecut a finalizat facultatea de Politehnică din Iași (ingineria mediului) a mai terminat și un master după care s-a căsătorit întemeind o familie frumoasă parcă desprinsă din filme. Satul Bistricioara din comuna Ceahlău este locul lor de rezidență, aproape de Lacul Izvorul Muntelui, iar cadrul natural în care se află este unul paradisiac. Are două fetițe minunate și un soț care o sprijină în orice demers pe care îl face încurajând-o și susținând-o din toate punctele de vedere. Chiar dacă activitățile cotidiene o solicită destul de mult găsește timp pentru a studia, urmează un curs patiser cofetar, dar nu se va opri aici având și alte proiecte.
Perfecționistă fiind nu face rabat de la calitate, iar în pregătirea bunătăților accentul îl pune pe materia primă care trebuie să fie de cea mai bună calitate și cât mai naturale. Ani la rând a pregătit torturi pentru prieteni și familie primind mereu numeroase aprecieri pozitive, până când într-o bună zi, soacra ei i-a propus să facă publică această pasiune ca să mai bucure și alte persoane. Roxana este o persoană rezervată, sinceră și bună, căreia nu-i place să iasă în evidență, numai că la îndemnul familiei a acceptat și această provocare. Nu a greșit! Comenzile apar necontenit, clienții sunt foarte mulțumiți, iar încrederea în sine a ajuns la alt nivel.
Investiția pe care a făcut-o nu este una indiferență, pentru că nu se pot obține rezultate excelente fără niște sacrificii. Torturile sunt adevărate opere de artă, transmit sensibilitatea și creativitatea cofetarului, varietatea lor fiind destul de vastă, respectându-se întotdeauna preferințele clientului. Torturile cu fructe sunt cele mai căutate, dar nici ciocolata nu este codașă. Evită coloranții alimentari chimici împreună de alte ingrediente care pot dăuna sănătății.
Pentru viitor își dorește o carieră în învățământ pe care o poate alterna și cu această pasiune la care nu va renunța, și bine face. Cu siguranță în viitor ne va oferi și alte surprize plăcute, dar vom reveni la momentul oportun.
„Unde este prăjitură, există speranță. Și întotdeauna există tort.” —
Dean Koontz
Roxana Gabor Tănase