marți, mai 14
Motto: „Şi Moldova nasc oameni”, Miron Costin
Motto: „Şi Moldova nasc oameni”, Miron Costin

S-a pregătit de tipar un nou număr al revistei „Ecoul Munţilor”, un număr aflat sub semnul Părintelui Iustin, pe 10 februarie împlinindu-se 105 ani de la naşterea sa şi apropiaţii revistei contribuie la o comemorare deosebită, cu cântec şi poezie, la Frumosu-Farcaşa la 11 februarie. Prima pagină cuprinde, de alfel, versurile pricesnei care va fi făcută cunoscută în public pentru prima dată cu acest prilej.

Dragomir Romanescu, nonagenarul nostru colaborator, „recidivează” cu două noi articole, iar preotul Gheorghiţă Anisiea revine în forţă în acest număr şi de la Agapia am primit o contribuţie publicistică de la doamna profesoară Petronela Oltianu.

Un alt profesor erudit de istorie (şi tânăr) ni se alătură: Andrei Mihai Nica. Nu lipsesc articolele lui Valentin Andrei, de la Centrul de Cultură şi Arte „Carmen Saeculare”, Emanuel Bălan (doctor în istorie şi prolific publicist), ale învăţătorilor Ilie Alexandru, Mihai Panţiru, Corina Cruşitu, ale doamnelor bibliotecare Iolanda Lupescu şi Despina Gheorghiu, ale inginerului-ranger Adrian Catrinoiu. Revine cu un articol dedicat lui Titi Cozma, rapsodul Ghiţă Dandu. Redactorii noştri Cristina Chirilă, Roxana Gabor-Tănase şi Alexandru Andrieş au contribuţii dense, la fel şi Marius Coşerariu care a dat… în mintea copiilor. Nu lipsesc, nota bene!, articole realizate de elevi, de gimnaziu şi liceu. Cristian Vatamanu este în continuare alături de noi prin două articole de excepţie, unul dedicat consăteanului său Iustin Pârvu.

47 de articole, 24 de autori, multe imagini, un caleidoscop cu ţintă precisă: munţii Neamţului! Lectură plăcută şi folositoare!

 

Share.

Leave A Reply