luni, mai 20
Motto: „Şi Moldova nasc oameni”, Miron Costin
Motto: „Şi Moldova nasc oameni”, Miron Costin

În anul 2011 a luat ființă Asociația sportivă OLIMPIA GRINȚIEȘ din necesitatea pregătirii participării copiilor Școlii Grințieș la competițiile organizate de către Ministerul Educației. Văzând interesul crescut al tinerilor din localitate pentru jocul de fotbal combinat cu pasiunea celor trecuți de prima tinerețe, în anul 2012 a luat ființă echipa de fotbal OLIMPIA GRINȚIEȘ.

Se pleacă la drum cu gândul de a implica cât mai mult tineret din localitate în mișcarea fotbalistică județeană și de ce nu, de a descoperi tinere talente. Echipa este formată la început din circa 20 – 25 jucători legitimați de către Asociația Județeană de Fotbal, toți localnici.

Parcursul fotbalistic al echipei începe odată cu meciurile organizate de AJF – Neamț/F.R.F și anume CUPA ROMÂNIEI, în iulie – august 2012. Cu un impuls dat de prima participare într-o competiție organizată la nivel județean, reușim să ajungem până în semifinalele competiției, fiind eliminați de către echipa din Poiana Teiului, cea care reușește în finală să câștige cupa în detrimentul celor de la Ion Creangă.

Începem sezonul 2012-2013 în liga a V-a, NORD județeană, din care mai fac parte încă 7 echipe. Terminăm campionatul pe locul al II-lea după 14 meciuri jucate, cu 25 de puncte acumulate. În acest prim campionat reușim să dăm golgheterul competiției și să avem parte de jocul în care s-au înscris cele mai multe goluri și anume partida jucată pe teren propriu contra celor de la Stejarul Țibucani, scor 10-2.

Sezonul 2013-2014 ne aduce la start în liga a V-a, VEST județeană, alături de alte 11 echipe. La sfârșitul campionatului după 22 de jocuri disputate ocupăm locul al VII-lea cu 36 de puncte acumulate. Un parcurs mai puțin reușit, dar dătător de speranțe.

Sezonul 2014-2015 din lipsă de fonduri pentru a putea susține această activitate, ne determină să renunțăm, dar să avem speranța că în următorul an ne vom reînscrie în campionat.

Sezonul 2015-2016 ne aduce din nou la startul competițional al ligii a V-a județeană alături de alte 9 echipe. Avem un parcurs bun de campionat și după 18 jocuri disputate, cu 42 puncte acumulate, ratăm primul loc la un punct în detrimentul celor din Costișa. Reușim să fim la final echipa cu cele mai multe goluri înscrise și să avem 3 jucători în primii 10 marcatori.

Sezonul 2016-2017 îl începem în liga a V-a seria 2, alături de alte 7 echipe. Suntem în grupă cu echipa Ceahlăul Piatra Neamț, retrogradată din liga a II-a din cauza problemelor financiare. Fiind o echipă profesionistă, chiar dacă este sărăcită de multe plecări ale jucătorilor cu nume mare, se propune de la început ca o mare câștigătoare. Cu un lot unit reușim să mergem pe aceeași treaptă cu ei până la meciul direct din campionat, atunci când la Piatra Neamț ei reușesc să câștige cu scorul de 4-0, dar plecăm de pe teren cu imaginea că am fost echipa care a reușit să facă față cu brio unei echipe de profesioniști. Terminăm campionatul pe locul al II-lea cu 35 de puncte acumulate din 16 meciuri jucate.

Odată cu finalul sezonului 2016-2017 se încheie și activitatea echipei de fotbal OLIMPIA GRINȚIEȘ la nivel județean. Lipsa fondurilor și, mai dureros, exodul tinerilor localnici spre o viață mai bună, ne determină să renunțăm la această pasiune. Existența echipei în decursul acestor ani a dus la descoperirea de noi talente, a legat prietenii strânse în cadrul echipei, dar și între echipe. Ne încearcă sentimente de nostalgie și sperăm că fotbalul grințieșean să fie dus mai departe de noi talente!

Romulus RĂȘCHITOR

 

Share.

Leave A Reply