vineri, octombrie 18
Motto: „Şi Moldova nasc oameni”, Miron Costin
Motto: „Şi Moldova nasc oameni”, Miron Costin

Revista noastră a ajuns la numărul 6 şi îşi păstrează specificitatea: fără politică, fără polemică, concentrată pe promovarea lucrurilor frumoase şi a celor care dau naştere lucrurilor frumoase.

Are 52 de articole, 34 de autori, 80 de fotografii, iar temele sunt la fel de diverse. Suntem onoraţi că profesorul Constantin Cojocaru Ţuiac ne-a încredinţat deja al treilea articol, două în acest număr, consistente şi erudite. Profesoara Doina Gheorgheasa din Broşteni începe colaborarea cu noi cu un articol despre soţia lui Constantin Turcu, Aurora Capşa, mătuşa sa. Tot de la Broşteni şi doamna profesoară Paula Bondar care continuă seria articolelor etnografice. De la Borca primim articole de la doamna Iolanda Lupescu, de la Farcaşa de la doamna profesoară Ecaterina Caraza, iar de la Poiana Teiului scrie Alexandru Andrieş, licenţiat şi master în istorie. De la Hangu ne-a scris doamna Liliana Pîntea, iar de la Bicaz, de data aceasta, doamna profesoară Xenia Sîrbu. Consecvenţi sunt şi redactorii de la Grinţieş: Roxana Gabor Tănase, Oana Ciucanu, Cristina Chirilă şi Ilie Alexandru. Nelipsit este şi rapsodul popular Ghiţă Dandu de la Pângăraţi şi, de asemenea, trubadurul Marius Coşerariu, ne dovedeşte că ştie să caute lucruri frumoase de pe valea Bicazului.

Am primit articole de la Bălţăteşti şi Crăcăoani, iar pentru Agapia scrie preotul Gheorghiţă Anisiea, nelipsit din paginile noastre. Ne prezentăm colaboratorii, în acest număr profesorul Emanuel Bălan din Târgu-Neamţ, responsabil pentru revista noastră cu spicuirile de presă veche. Personalitatea acestei luni, profesorul Ion Pârvulescu s-a autoprezentat: a aflat de surpriza ce i se pregătea şi a considerat că trebuie să nu mai fie surpriză. Şi a ieşit un articole excelent. O viaţă de om pentru munte şi proteguirea sa.

Promovăm tinere talente şi în acest număr vă prezentă trei fete frumos cântătoare. Recenziile de carte sunt făcute de cei mari (profesori), dar şi de cei mic (elevi), la fel întâmplându-se şi în cazul reţetelor  gastronomice munteneşti.

Vă urăm o bună şi folositoare lectură şi vă aşteptăm alături de noi atunci când cele ce le aveţi de spus sau de scris se potrivesc cu specificul publicaţie noastre.

Share.

Leave A Reply