Pui umplut, rețeta de la bunica
Ingrediente:
-1,5-2 kg pui;
-2 felii pâine;
-1 buc. Ceapă;
-1 lingură de unt;
-8 buc. Ouă;
-după gust sare;
-după gust piper;
-după gust boia.
Pas 1
Se fierb ouăle, se curăță și se răzălesc. Cele 2 felii de pâine, se ud și se răzălesc și acestea.
Pas 2
Într-o lingură de ulei, se călește ceapa și se amestecă cu oul și pâinea. Se adaugă sare și piper după gust. Aceasta este umplutura.
Pas 3
Se ridică cu grijă pielița de pe pui și se umple cu grijă și uniform cu această umplutură. Se condimentează puiul cu sare, piper și boia după gust.
Pas 4
Se acoperă cu folie și se pune în cuptor (încâlzire sus+jos, 200 grade C) timp de o oră. După o oră, se îndepărtează folia și se lasă încă 30 min la rumenit.
Poftă bună, dragi cititori!
Marcela GLĂVAN