Datorită faptului că revista „Catharsis”, a școlii noastre, a câștigat un premiu la Concursul Național de Reviste Școlare, am primit ca recompensă o săptămână de tabără în complexul „Muncel”. După niște explorări pe internet, am aflat că este una dintre cele mai căutate tabere din țară.
La început am fost destul de sceptic, deoarece nu cunoșteam pe nimeni în afară de doamna profesoară și colega de echipaj cu care am plecat spre Muncel. Sâmbătă, 22 iunie, am ajuns la locul taberei, mi-am dus bagajele în cameră, apoi am încercat să găsesc colegii de cameră. Până la urmă am făcut cunoștință și am fost introdus într-un grup de prieteni. M-am integrat destul de repede și am avut o influență pozitivă, având în vedere faptul că am luat și chitara alături de mine. În fiecare seară ieșeam pe băncile din campusul taberei și cântam melodii precum „Întuneric în Culori”, „Perfect fără tine” și multe altele. În fiecare seară de meci al României în Campionatul European de Fotbal ne-am adunat și ne-am uitat împreună pentru a vedea debutul echipei noastre. Prima zi cam așa a fost, dar, în următoarele zile a urmat munca, deoarece, a trebuit să lucrăm la revista taberei. În aceasta sunt incluse poze, desene și articole făcute de toți copiii participanți.
După câteva zile grele, am plecat în prima excursie, la Târgu Neamț, mai exact la Casa Memorială „Ion Creangă” și la Cetatea Neamțului, unde am admirat exponate din diferite ere, cu diferite istorii. Am ajuns după-amiaza extenuați, dar, următoarea zi am participat la o altă excursie, de data aceasta, la Iași. Am vizitat Grădina Botanică „Anastasie Fătu”, bucurându-ne de o curte înflorită, plină de trandafiri și bujori din toată lumea. Din păcate, serele erau închise, dar, asta nu ne-a oprit să mergem la Palatul Culturii. La Palat, am admirat mai ales expozițiile de artă. Dintr-o încăpere într-alta, numai tablouri, sculpturi, machete și alte exponate artistice.
Ultima zi, a fost una cu plânsete, cel puțin în grupul meu de prieteni, dar, ne-am promis că ne vom mai revedea și altcândva.
Ca și amintire, ne-au rămas brățările cumpărate la Cetatea Neamțului și penele de chitară de la Iași.
În final, am avut o experiență foarte frumoasă, în care am întâlnit persoane noi, ne am făcut prieteni noi și am contribuit la formarea unor amintiri de neuitat.
Casian Borșuc, clasa a VII-a