Joi, 27 iunie 2024
Dragul meu jurnal,
Știu că a trecut ceva timp de când nu te-am ținut la curent cu activitățile din viața mea, dar, de îndată ce am revenit acasă dintr-o tabără de reviste școlare, am luat rapid carnețelul pentru a-mi însemna cele mai frumoase amintiri petrecute în această misiune. Trebuie neapărat să îți povestesc experiența mea din călătoria noastră.
Am plecat sâmbătă, 22 iunie, din Grințieș spre Muncel, alături de doamna profesoară de limba română și un prieten de la școală, care și-a luat cu el chitara. Drumul a fost scurt, relaxant și distractiv în același timp, deoarece am ascultat muzică și am făcut glume. După două ore scurte de mers cu mașina am ajuns în tabăra ,,Muncel”. Vilele erau înconjurate de copaci și verdeață, printre care se strecurau timid razele soarelui care dădea să apună ușor, ușor. Încă de la început am rămas surprinsă de frumoasa priveliște și de mirosul ierbii proaspăt cosite. Am plecat spre camere unde ne-am odihnit nițel până când a sosit ora cinei, apoi am inspectat zona și am servit cina. A, era să uit, camera în care am stat eu era curată, avea două paturi supraetajate și o baie mai micuță. Cina a fost delicioasă, având în vedere faptul că îmi era foame. După aceea, doamna director coordonator ne-a întâmpinat cu un zâmbet larg și ne-a urat un frumos „Bine ați venit!”. Am făcut cunoștință cu toți participanții, apoi am mers în cameră.
A doua zi, deja cu toții am început să lucrăm, fiecare la câte un articol sau un desen care va apărea în revista oficială Muncel 2024 în format electronic. Așa a decurs și următoarea zi.
Luni, era Ziua Internațională a Iei, așa că fiecare s-a îmbrăcat în cămașă tradițională. Făcuserăm și fotografii pentru a le păstra ca amintire, apoi am cântat la chitară Imnul taberei, scris de noi pe melodia,,Andrii Popa”. Totuși, ne-am decis după aceea să facem și o horă, profitând de faptul că purtam portul nostru popular.
Marți a fost ziua destinată excursiei în Neamț. Am luat micul dejun, apoi am plecat cu un autocar spre,,Casa Memorială Ion Creangă,” unde am împărtășit amintiri cu domnul muzeograf care ne-a explicat cu calm frumoasele întâmplări ale lui Nică scrise în ,,Amintiri din copilărie”. După aceea, am pornit spre Cetatea Neamț. La urcare a fost puțin mai greu, dar a meritat efortul, fiindcă, pe lângă lecția de istorie învățată, am admirat un peisaj de vis de acolo sus.
Miercuri, ultima zi petrecută în tabără, am mers în excursie la Iași. Primul obiectiv a fost Grădina Botanică, unde ne-am plimbat printre frumoasele specii de flori și, mai ales, cele de trandafiri, am făcut și poze, apoi am plecat în pas grăbit către Palatul Culturii. Am vizitat mai mult Muzeul de Arte, fiindcă mulți dintre noi eram pasionați de arta picturii. Am rămas foarte impresionată de cum arăta palatul în interior. După plimbări printre frumoasele opere semnate Ștefan Luchian, Theodor Pallady, Nicolae Grigorescu a sosit momentul mult așteptat de mulți. Am mers la mall!
Mi-a plăcut la nebunie experiența pe care am avut-o! Această tabără va avea mereu un loc special în inima mea și nu voi uita niciodată momentele magnifice trăite în aceste cinci zile.
Casandra Asavei, clasa a V-a