sâmbătă, mai 11
Motto: „Şi Moldova nasc oameni”, Miron Costin
Motto: „Şi Moldova nasc oameni”, Miron Costin

În perioada 19-23 iulie, județul Maramureș a fost gazda etapei naționale a Concursului național de fizică și chimie pentru elevii din mediul rural „Impuls Perpetuum”, ediția a XXVIII-a, o competiție ce se adresează elevilor din clasele a VI-a, a VII-a și a VIII-a cu scopul de a atrage elevii către studiul științelor, identificarea celor capabili de performanță, cu aptitudini și motivați pentru acest domeniu, pregătirea elevilor prin metode didactice diferențiate, prin dezvoltarea gândirii critice și analitice, prin rezolvarea de probleme și efectuarea de experimente.

Festivitatea de deschidere a avut loc în 19 iulie, începând cu ora 17, la Colegiul de Arte Baia Mare.

Organizatorul evenimentului a fost Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, cu sprijinul Ministerului Educației și al Consiliului Județean Maramureș.

Trei elevi din județul Neamț s-au calificat la etapa națională a Concursului de fizică și chimie pentru elevii din mediul rural „Impuls Perpetuum“. Este vorba de Andrei Cristian Vinca de la Școala Gimnazială nr. 1 Piatra Șoimului, Oana Antoci, de la Liceul Teoretic “Vasile Alecsandri“ Săbăoani și Matei Daniel Dieaconu de la Școala Gimnazială “Constantin Panțiru“ Grințieș.

Matei Daniel Dieaconu a luat „Premiul I” la clasa a VIII-a, iar Andrei Cristian Vinca a primit „Menţiune” la clasa a VI-a, lotul condus de profesoara Elena Cotfas fiind unul dintre cele mai merituoase. Un nou rezultat de excepție pentru Matei, deja un obișnuit al olimpiadelor naționale și al premiilor. Succes la „Rareș” îi urăm grințieșeanului nostru!

Roxana GABOR-TĂNASE

 

Share.

Leave A Reply